Соционический форум
 Знакомства   Соционика   Форум   Фотоальбомы   Справка 
 Настройки   Почта   Поиск   Рейтинг участников 
 Случайная ссылка:
"Я знаю несколько человек одного соционического типа, и они совсем не похожи друг на друга." - одно из типичных заблуждений.

Дорогой друг! Для доступа ко всем сервисам, пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.   Сейчас на сайте 341 пользователь
Cейчас в чате 0 пользователей

Перейти на Socionik.com (Серьезное обсуждение соционических тем)

Сейчас Вы на Socionik-Light.com (Знакомства и общение) » Несерьезная соционика » Третья квадра - Украина

Страницы: 1 2 3
 Ответить   Создать тему   Создать статью   Создать опрос   Показать флуд и оффтоп   Подписаться   Печатать 
Автор

Тема: Третья квадра - Украина

birna
"Драйзер"

Анкета
Письмо

Наш1 родзинки?Їх е багато,а багато з них вже майже втрачені.Основні,на мою думку,це
1)Демократичн1сть 1 толерантність-можна багто розказувати про утиски,але реальність п1дтверджуе зовсім інше, поряд віками існують різні народності,які,незважаючи на століття, добре знають хто вони,зберегли свою культуру,деколи і релігію.Ніхто не заставляв їх асимілюватися.
2)рівноправство і партнерство у відношенні між чоловіком і жінкою.Чи то відголоски матріархату збереглися так добре,чи справа в психологічних особливостях,але в нас жінки здавна займали важливу роль у суспільстві.Вони завше були так само грамотні як і чоловіки(згадайте Анну Ярославну королеву Франції),мали право вибору у сім"ї,на відміну від східних сусідів.Але,на противагу західним, не мали самоціллю повішатися комусь на шию,би той забезпечував родину.В нас жінка була центром сім"ї,її оберегом.Згадайте традиціі писання писанок,вишивки ,
готування обрядових страв-все це направлене на захист своеї оселі і родини.Це не тому,що наші чоловіки погані,ні,вони у нас найкращі,адже це сини,батьки,брати наших жінок,але життя у нашого народу було таке,що чоловіки як не на війнах і повстаннях,то мали і своїх обов"язків море.

15 Мая 2005 12:30
 Ответить   Изменить   Поблагодарить   Сообщить модератору   Ссылка 

sasha2002
"Драйзер"

Анкета
Письмо

Зауваження Арслані-не провокуйте людей.

Стосовно ТІМу України, на мою думку, оскільки в нинішніх кордонах ми існуємо порівняно недавно- в різних регіонально-історичних утвореннях домінують різні інтегральні ТІМи. В провінції, сільській місцевості скоріш за все-Драйзер, у великих містах, там де треба пробиватись,де великий рух щось більш ексравертне, у Києві можливо Гамлет,але не остаточний факт, Західна, за свідченням деяких-2 квадра, Львів, кажуть, альфійське місто, що частково підтверджується вихідцями звідти представників шоубізу-(Вакарчук-Дон, Руслана-Гюгошка).
Але, якщо брати в цілому, однозначно для мене: українці-нація інтровертів.
...you can reach me online...

15 Мая 2005 16:49

wolgu
"Наполеон"

Анкета
Письмо

14 Мая 2005 16:54 arslana сказал(а):
Чи Ви голодні, друзы мої, чи втомилися за робочий тиждень, що Ви на такі теми несоціонічні розмовляєте - до речі я провела аналіз нашого сумісного соціонічнічного дослідження і таки впевнилася що Україна - це Третя квадра...
Спитай мене чому?
Cообщение полностью

ЧОМУ? шановна та Велична Арслана?

15 Мая 2005 19:16

lianora
"Драйзер"

Анкета
Письмо

[quote author=sasha2002 link=1215-20.html#2 date=15 Мая 2005 16:49]Зауваження Арслані-не провокуйте людей.

Стосовно ТІМу України, на мою думку, оскільки в нинішніх кордонах ми існуємо порівняно недавно- в різних регіонально-історичних утвореннях домінують різні інтегральні ТІМи. В провінції, сільській місцевості скоріш за все-Драйзер, ]
Интегральный тип Украины-Досстоевский,а субдоминирующий тип,наверное Щтирлиц.А вот Драйзер-это США,субдоминирующий тип,а Джек ,естественно интегральный тип.Я прочитала об этом в статье некого соционика Букалова.(по чем купила,по том и продаю)
виртуальная переписка.дружба.

17 Мая 2005 19:35

birna
"Драйзер"

Анкета
Письмо

Якщо розглядати квадри з точки зору класичних психологічних темпераментів (хоч я розум1ю,що це порівняння буде дещо грубувате і досить поверхневе),то в третій квадрі прослідковуеться меланхолічний темперамент,в четвертій-флегматичний.
Та в психологіі е поняття вікових особливостей темпераменту людини:підростковий вік додае холеричності,зрілий вік-флегматичності і т.д.
Звідси напрошуеться питання: у націй також е вікові особливості?І якщо ми такі флегматичні,то може ми уже у дуже-дуже зрілому віці і перед нами е лиш один шлях-тихенько зникнути.

18 Мая 2005 22:13

Ragnar_Adi
"Бальзак"

Анкета
Письмо

18 Мая 2005 22:13 birna сказал(а):
Якщо розглядати квадри з точки зору класичних психологічних темпераментів (хоч я розум1ю,що це порівняння буде дещо грубувате і досить поверхневе),то в третій квадрі прослідковуеться меланхолічний темперамент,в четвертій-флегматичний.
Та в психологіі е поняття вікових особливостей темпераменту людини:підростковий вік додае холеричності,зрілий вік-флегматичності і т.д.
Звідси напрошуеться питання: у націй також е вікові особливості?І якщо ми такі флегматичні,то може ми уже у дуже-дуже зрілому віці і перед нами е лиш один шлях-тихенько зникнути.
Cообщение полностью

)))Украна століттями просто спала...Це-не флегматичність,скоріше-летаргічний сон.Тепер ми прокидаємось.А зрілість додає мудрості...

19 Мая 2005 09:32

Lyoka
"Бальзак"

Анкета
Письмо

19 Мая 2005 09:33 Ragnar_Adi сказал(а):
)))Украна століттями просто спала...Це-не флегматичність,скоріше-летаргічний сон.Тепер ми прокидаємось.А зрілість додає мудрості...
Cообщение полностью

Дивна річ - віра.
Якщо віримо, що так буде, воно так і буде.
Думки матеріалізуються. Це факт.

19 Мая 2005 12:49

Ragnar_Adi
"Бальзак"

Анкета
Письмо

19 Мая 2005 12:49 Lyoka сказал(а):
Дивна річ - віра.
Якщо віримо, що так буде, воно так і буде.
Думки матеріалізуються. Це факт.
Cообщение полностью

Так!і чим більше людей вірить,тим швидше настанє золота єра.Мабуть,це аксіома.Але,звичайно,треба ще й прикладати матеріальних зусиль до цього.)))

19 Мая 2005 23:36

birna
"Драйзер"

Анкета
Письмо

Ага,якраз із прикладанням матеріальних зусиль у нашої нації і е великі проблеми.Сидимо собі ,мріемо,деколи,як вже дуже хтось нам допече,поставимо його на місце і знову-мріемо.
Певне,тим що десь на небі вже добре допечуть наші постійні до них звертання і вони тоді:"Та беріть ви вже те,що хочете,лиш відчепіться накінець"
От та наша матеріалізована мрія як бабахне нам на голову,то починаеться другий процес-сидимо і думаемо що нам тепер з тим робити?!!!І на кожн1 три голови 7(якщо не більше) шляхів вирішення одніеї і тіеї ж проблеми і дій -ти до спільної думки,то процес довгий і затяжний.
А поки ми розбираемся що і до чого,то завше знаходяться "добрі люди" зі сторони ,які швидко і актуально вирішують всі проблеми з нашим матеріалізованим щастям-вони роблять його своїм.
Це ,звичайно,жартівливий погляд.Але не для того,щоб ослабити вашу віру і оптимізм,вони вам там потрібні.На Галичині почуття гордості з того,що ти Українець ніколи не зникало і знищити його можна тільки фізично.Нам не вситигли привити комплекс меншовартості.
Але повільність нашої націі-це зле,хоча,можливо,то просто такий захистний рефлекс 1 це з часом пройде.І Україна точно буде в нашій квадрі

20 Мая 2005 22:57

Ragnar_Adi
"Бальзак"

Анкета
Письмо

20 Мая 2005 22:58 birna сказал(а):
Ага,якраз із прикладанням матеріальних зусиль у нашої нації і е великі проблеми.Сидимо собі ,мріемо,деколи,як вже дуже хтось нам допече,поставимо його на місце і знову-мріемо.
Певне,тим що десь на небі вже добре допечуть наші постійні до них звертання і вони тоді:"Та беріть ви вже те,що хочете,лиш відчепіться накінець"
От та наша матеріалізована мрія як бабахне нам на голову,то починаеться другий процес-сидимо і думаемо що нам тепер з тим робити?!!!І на кожн1 три голови 7(якщо не більше) шляхів вирішення одніеї і тіеї ж проблеми і дій -ти до спільної думки,то процес довгий і затяжний.
А поки ми розбираемся що і до чого,то завше знаходяться "добрі люди" зі сторони ,які швидко і актуально вирішують всі проблеми з нашим матеріалізованим щастям-вони роблять його своїм.
Це ,звичайно,жартівливий погляд.Але не для того,щоб ослабити вашу віру і оптимізм,вони вам там потрібні.На Галичині почуття гордості з того,що ти Українець ніколи не зникало і знищити його можна тільки фізично.Нам не вситигли привити комплекс меншовартості.
Але повільність нашої націі-це зле,хоча,можливо,то просто такий захистний рефлекс 1 це з часом пройде.І Україна точно буде в нашій квадрі
Cообщение полностью

)))Та в нас теж ніби нема такого комплексу!))))а наша повільність-невід"ємна частина менталітету)))прикро буде,якщо вона зникне,як чумаки з волами)))А якщо серйозно-добре,що в нас різні регіони!Це різноманіття повинно прикрашати і збагачувати країну.А ми поки навчились лише сваритись.... Два українці-три гетьмани...)))Кожний регіон хоче бути головним.Так не буває.Всі-головні.І жодного-другорядного.І всі-украінці,бо живуть в Украіні...А хто якої національності,на якій мові говорить-яка різниця?

21 Мая 2005 00:43

birna
"Драйзер"

Анкета
Письмо

Ось бачите,як тільки я сказала,що горда з того,що українка,ви подумали,що я декларую свою вищість,чи заявляю,що ми основніші-ЗОВСІМ НІ.
Людина,яка поважае себе і е з собою у злагоді точно так само відноситься до інших.Мені абсолютно байдуже якої національності є людина.Захід України багатонаціональний і
всі мирно співіснують.
Але комплекс меншовартості таки е і я легко можу це довести.Поспостерігайте за людьми на вулицях великих міст.
Часто натрапите на таку ситуацію:одна людина у другої щось запитуе українською,та відповідае на питання ,але російською.Що зробить перший?-У 80%переходить на російську,хоча знаходяться вони на Україні,його співрозмовник прекрасно розуміе українську і не просить переходити на російську(просто говорити на іншій мовй завше важче ,ніж її розуміти.і я зовсім не осуджую це,навпаки,нехай людина говирить в побуті на тій мовй,на якій її це робити лекше,основне,би один одного розуміли)
То чого це є прояв-,чи не нашої меншовартості?
Тут була така ж ситуація з польською і треба було ще років з 20 після війни,аби вона трохи перейшла.
Так що є ця риса у нашому характері,хоч ти трісни,а вона проявляеться.Вона і не є такою поганою,бо це прояв поваги до інших,але кожне добре є добре лише до певної межі,а коли його занадто-то то вже зле.

21 Мая 2005 11:19

arslana
"Наполеон"

Нарушений: 1
Анкета
Веб-сайт
Письмо

Я з Вами згодна частково - є ознаки комплексу меншовартості.Але це результат нищивної політики великодержавного шовінізму...Не забувайте що саме нам було приписано націоналізм і саме нас за нього висилали з Батьківщини. морили голодом. вбиваючи наших дітей, розкуркулювали, забираючи нажите чесною працею сімейне добро....
Ми були змушені затаїтися - це була мімікрія щоб вижити і зберігти найцінніше...
Зараз все змінилося - настав час діяти........і ми діємо..

21 Мая 2005 12:26

arslana
"Наполеон"

Анкета
Веб-сайт
Письмо

Треба розуміти що в нашій давній культурі головним є мислетворння - все буде - але творимо ми думкою...містичні ми такі - не даремно ж пів Вкраїни - маги.

21 Мая 2005 13:51

arslana
"Наполеон"

Анкета
Веб-сайт
Письмо

Це не проблеми з прикладанням зусиль і не повільність - це містична трансформація однієї нації в іншу - в лоні нашої матеріУкраїни народжується нова раса - а це потребує і зусиль і терпіння і очищення - все це час....

21 Мая 2005 17:09

Ragnar_Adi
"Бальзак"

Анкета
Письмо

21 Мая 2005 11:19 birna сказал(а):
Ось бачите,як тільки я сказала,що горда з того,що українка,ви подумали,що я декларую свою вищість,чи заявляю,що ми основніші-ЗОВСІМ НІ.
Людина,яка поважае себе і е з собою у злагоді точно так само відноситься до інших.Мені абсолютно байдуже якої національності є людина.Захід України багатонаціональний і
всі мирно співіснують.
Але комплекс меншовартості таки е і я легко можу це довести.Поспостерігайте за людьми на вулицях великих міст.
Часто натрапите на таку ситуацію:одна людина у другої щось запитуе українською,та відповідае на питання ,але російською.Що зробить перший?-У 80%переходить на російську,хоча знаходяться вони на Україні,його співрозмовник прекрасно розуміе українську і не просить переходити на російську(просто говорити на іншій мовй завше важче ,ніж її розуміти.і я зовсім не осуджую це,навпаки,нехай людина говирить в побуті на тій мовй,на якій її це робити лекше,основне,би один одного розуміли)
То чого це є прояв-,чи не нашої меншовартості?
Тут була така ж ситуація з польською і треба було ще років з 20 після війни,аби вона трохи перейшла.
Так що є ця риса у нашому характері,хоч ти трісни,а вона проявляеться.Вона і не є такою поганою,бо це прояв поваги до інших,але кожне добре є добре лише до певної межі,а коли його занадто-то то вже зле.
Cообщение полностью

)))Я теж гордий,що я українець!))))І нічого такого не подумав!))))Я просто узагальнив ситуацію в регіонах!А стосовно великих міст-це данина надшвидкій урбанізаціі.Чому і як,і хто винен,ви самі чудово знаєте,мільонний раз повторювати не бачу сенсу.Але,на мою думку,для України меншовартість більшою мірою стосується дещо іншого....

22 Мая 2005 00:17

Ragnar_Adi
"Бальзак"

Анкета
Письмо

21 Мая 2005 12:27 arslana сказал(а):
Я з Вами згодна частково - є ознаки комплексу меншовартості.Але це результат нищивної політики великодержавного шовінізму...Не забувайте що саме нам було приписано націоналізм і саме нас за нього висилали з Батьківщини. морили голодом. вбиваючи наших дітей, розкуркулювали, забираючи нажите чесною працею сімейне добро....
Ми були змушені затаїтися - це була мімікрія щоб вижити і зберігти найцінніше...
Зараз все змінилося - настав час діяти........і ми діємо..
Cообщение полностью

)))Саме так!

22 Мая 2005 00:18

birna
"Драйзер"

Анкета
Письмо

Вибачте,але мій раціоналізм вимагає чіткого означення слова маг.Я ще в своему житті не бачила жодного,хоча було б дуже цікаво.Значить ми вкладаемо в це поняття якийсь різний зміст.Тому,якщо можна,arslana,поясніть що саме ви розуміете під цим словом.

22 Мая 2005 17:29

arslana
"Наполеон"

Анкета
Веб-сайт
Письмо

Брахман, Рахман, жрець, маг........той хто знає, відчуває, бачить, має духовну задачу, розуміє ідеологію і механізм товрення, володіє знанням

22 Мая 2005 22:56

birna
"Драйзер"

Анкета
Письмо

От якраз таких у нас мало,я думаю,що по найбільш оптимістичних прогнозах стане чотиризначної цифри для їх підрахунку.
я не вірю в містику,так склалися обставини,що я змушена була трохи розбиратися в цьому питанн1.Прочитала 1 Норбенова,і Луїзу Хей,Свіяша,Кастанеду,Річарда Кавендіша
і інших,так що висновки мої не є голослівними.Те,що ми називаемо магіею е наукою,можна було б вписати її у фізику,бо це наука про енергію,її передачу,про зв"язки в природуА частину можна віднести до біології,бо всім в1домо,що близько 70% можливостей свого мозку ми майже
не використовуемо.От,коли ми працюватимемо над собою,тоді треба буде їх задіювати.
А більшістьз тих,хто назива себе магами,чи синонімами того слова зовсім не мають права себе так називати.Вони нагадують дітей,які граються боевою гранатою.Замість того,би працювати над собою- граються з речима,які перед тим зовсім не вивчили ,стараються мати з того економічну вигоду,чи впливати на інших людей,переважно роблячи їм шкодуОт якраз останнього я до цього часу не зрозуміла,може ви поможете:що штовхае людей робити зло іншим,причому зовсім безпідставно?Чи залежить це від психологічних особливостей?Які з представників соціонічних типів можуть в лице посміхатися,а потаемно робити тобі гадості?Чи це зовсім від цього не залежить?

23 Мая 2005 15:51

arslana
"Наполеон"

Анкета
Веб-сайт
Письмо

"А більшістьз тих,хто назива себе магами,чи синонімами того слова зовсім не мають права себе так називати.Вони нагадують дітей,які граються боевою гранатою.Замість того,би працювати над собою- граються з речима,які перед тим зовсім не вивчили ,стараються мати з того економічну вигоду,чи впливати на інших людей,переважно роблячи їм шкодуОт якраз останнього я до цього часу не зрозуміла,може ви поможете:що штовхае людей робити зло іншим,причому зовсім безпідставно?Чи залежить це від психологічних особливостей?Які з представників соціонічних типів можуть в лице посміхатися,а потаемно робити тобі гадості?Чи це зовсім від цього не залежить?"
Я думаю що ви праві і вони просто не розуміють закони фізики, обміну речовин і енергій , отже того що все повертається, а сила дії є рівною протидії....і це не є ознакою психотипу - а хворобою душі......

23 Мая 2005 16:18
Сейчас в теме:
Страницы: 1 2 3
 Ответить   Создать тему   Создать статью   Создать опрос   Показать флуд и оффтоп   Подписаться   Печатать 

Socionik-Light.com (Знакомства и общение) » Несерьезная соционика » Третья квадра - Украина

Форма для быстрого ответа

Полная форма для ответа »
Время на форуме: 9 Янв 2009 23:36

© 2004-2008 Соционик.com. Администратор Rambler's Top100