Наш1 родзинки?Їх е багато,а багато з них вже майже втрачені.Основні,на мою думку,це 1)Демократичн1сть 1 толерантність-можна багто розказувати про утиски,але реальність п1дтверджуе зовсім інше, поряд віками існують різні народності,які,незважаючи на століття, добре знають хто вони,зберегли свою культуру,деколи і релігію.Ніхто не заставляв їх асимілюватися. 2)рівноправство і партнерство у відношенні між чоловіком і жінкою.Чи то відголоски матріархату збереглися так добре,чи справа в психологічних особливостях,але в нас жінки здавна займали важливу роль у суспільстві.Вони завше були так само грамотні як і чоловіки(згадайте Анну Ярославну королеву Франції),мали право вибору у сім"ї,на відміну від східних сусідів.Але,на противагу західним, не мали самоціллю повішатися комусь на шию,би той забезпечував родину.В нас жінка була центром сім"ї,її оберегом.Згадайте традиціі писання писанок,вишивки , готування обрядових страв-все це направлене на захист своеї оселі і родини.Це не тому,що наші чоловіки погані,ні,вони у нас найкращі,адже це сини,батьки,брати наших жінок,але життя у нашого народу було таке,що чоловіки як не на війнах і повстаннях,то мали і своїх обов"язків море.
Зауваження Арслані-не провокуйте людей.
Стосовно ТІМу України, на мою думку, оскільки в нинішніх кордонах ми існуємо порівняно недавно- в різних регіонально-історичних утвореннях домінують різні інтегральні ТІМи. В провінції, сільській місцевості скоріш за все-Драйзер, у великих містах, там де треба пробиватись,де великий рух щось більш ексравертне, у Києві можливо Гамлет,але не остаточний факт, Західна, за свідченням деяких-2 квадра, Львів, кажуть, альфійське місто, що частково підтверджується вихідцями звідти представників шоубізу-(Вакарчук-Дон, Руслана-Гюгошка). Але, якщо брати в цілому, однозначно для мене: українці-нація інтровертів.
14 Мая 2005 16:54 arslana сказал(а): Чи Ви голодні, друзы мої, чи втомилися за робочий тиждень, що Ви на такі теми несоціонічні розмовляєте - до речі я провела аналіз нашого сумісного соціонічнічного дослідження і таки впевнилася що Україна - це Третя квадра... Спитай мене чому? Cообщение полностью
ЧОМУ? шановна та Велична Арслана?
[quote author=sasha2002 link=1215-20.html#2 date=15 Мая 2005 16:49]Зауваження Арслані-не провокуйте людей.
Стосовно ТІМу України, на мою думку, оскільки в нинішніх кордонах ми існуємо порівняно недавно- в різних регіонально-історичних утвореннях домінують різні інтегральні ТІМи. В провінції, сільській місцевості скоріш за все-Драйзер, ] Интегральный тип Украины-Досстоевский,а субдоминирующий тип,наверное Щтирлиц.А вот Драйзер-это США,субдоминирующий тип,а Джек ,естественно интегральный тип.Я прочитала об этом в статье некого соционика Букалова.(по чем купила,по том и продаю)
Якщо розглядати квадри з точки зору класичних психологічних темпераментів (хоч я розум1ю,що це порівняння буде дещо грубувате і досить поверхневе),то в третій квадрі прослідковуеться меланхолічний темперамент,в четвертій-флегматичний. Та в психологіі е поняття вікових особливостей темпераменту людини:підростковий вік додае холеричності,зрілий вік-флегматичності і т.д. Звідси напрошуеться питання: у націй також е вікові особливості?І якщо ми такі флегматичні,то може ми уже у дуже-дуже зрілому віці і перед нами е лиш один шлях-тихенько зникнути.
18 Мая 2005 22:13 birna сказал(а): Якщо розглядати квадри з точки зору класичних психологічних темпераментів (хоч я розум1ю,що це порівняння буде дещо грубувате і досить поверхневе),то в третій квадрі прослідковуеться меланхолічний темперамент,в четвертій-флегматичний. Та в психологіі е поняття вікових особливостей темпераменту людини:підростковий вік додае холеричності,зрілий вік-флегматичності і т.д. Звідси напрошуеться питання: у націй також е вікові особливості?І якщо ми такі флегматичні,то може ми уже у дуже-дуже зрілому віці і перед нами е лиш один шлях-тихенько зникнути. Cообщение полностью
)))Украна століттями просто спала...Це-не флегматичність,скоріше-летаргічний сон.Тепер ми прокидаємось.А зрілість додає мудрості...
19 Мая 2005 09:33 Ragnar_Adi сказал(а): )))Украна століттями просто спала...Це-не флегматичність,скоріше-летаргічний сон.Тепер ми прокидаємось.А зрілість додає мудрості... Cообщение полностью
Дивна річ - віра. Якщо віримо, що так буде, воно так і буде. Думки матеріалізуються. Це факт.
19 Мая 2005 12:49 Lyoka сказал(а): Дивна річ - віра. Якщо віримо, що так буде, воно так і буде. Думки матеріалізуються. Це факт. Cообщение полностью
Так!і чим більше людей вірить,тим швидше настанє золота єра.Мабуть,це аксіома.Але,звичайно,треба ще й прикладати матеріальних зусиль до цього.)))
Ага,якраз із прикладанням матеріальних зусиль у нашої нації і е великі проблеми.Сидимо собі ,мріемо,деколи,як вже дуже хтось нам допече,поставимо його на місце і знову-мріемо. Певне,тим що десь на небі вже добре допечуть наші постійні до них звертання і вони тоді:"Та беріть ви вже те,що хочете,лиш відчепіться накінець" От та наша матеріалізована мрія як бабахне нам на голову,то починаеться другий процес-сидимо і думаемо що нам тепер з тим робити?!!!І на кожн1 три голови 7(якщо не більше) шляхів вирішення одніеї і тіеї ж проблеми і дій -ти до спільної думки,то процес довгий і затяжний. А поки ми розбираемся що і до чого,то завше знаходяться "добрі люди" зі сторони ,які швидко і актуально вирішують всі проблеми з нашим матеріалізованим щастям-вони роблять його своїм. Це ,звичайно,жартівливий погляд.Але не для того,щоб ослабити вашу віру і оптимізм,вони вам там потрібні.На Галичині почуття гордості з того,що ти Українець ніколи не зникало і знищити його можна тільки фізично.Нам не вситигли привити комплекс меншовартості. Але повільність нашої націі-це зле,хоча,можливо,то просто такий захистний рефлекс 1 це з часом пройде.І Україна точно буде в нашій квадрі
20 Мая 2005 22:58 birna сказал(а): Ага,якраз із прикладанням матеріальних зусиль у нашої нації і е великі проблеми.Сидимо собі ,мріемо,деколи,як вже дуже хтось нам допече,поставимо його на місце і знову-мріемо. Певне,тим що десь на небі вже добре допечуть наші постійні до них звертання і вони тоді:"Та беріть ви вже те,що хочете,лиш відчепіться накінець" От та наша матеріалізована мрія як бабахне нам на голову,то починаеться другий процес-сидимо і думаемо що нам тепер з тим робити?!!!І на кожн1 три голови 7(якщо не більше) шляхів вирішення одніеї і тіеї ж проблеми і дій -ти до спільної думки,то процес довгий і затяжний. А поки ми розбираемся що і до чого,то завше знаходяться "добрі люди" зі сторони ,які швидко і актуально вирішують всі проблеми з нашим матеріалізованим щастям-вони роблять його своїм. Це ,звичайно,жартівливий погляд.Але не для того,щоб ослабити вашу віру і оптимізм,вони вам там потрібні.На Галичині почуття гордості з того,що ти Українець ніколи не зникало і знищити його можна тільки фізично.Нам не вситигли привити комплекс меншовартості. Але повільність нашої націі-це зле,хоча,можливо,то просто такий захистний рефлекс 1 це з часом пройде.І Україна точно буде в нашій квадрі Cообщение полностью
)))Та в нас теж ніби нема такого комплексу!))))а наша повільність-невід"ємна частина менталітету)))прикро буде,якщо вона зникне,як чумаки з волами)))А якщо серйозно-добре,що в нас різні регіони!Це різноманіття повинно прикрашати і збагачувати країну.А ми поки навчились лише сваритись.... Два українці-три гетьмани...)))Кожний регіон хоче бути головним.Так не буває.Всі-головні.І жодного-другорядного.І всі-украінці,бо живуть в Украіні...А хто якої національності,на якій мові говорить-яка різниця?
Ось бачите,як тільки я сказала,що горда з того,що українка,ви подумали,що я декларую свою вищість,чи заявляю,що ми основніші-ЗОВСІМ НІ. Людина,яка поважае себе і е з собою у злагоді точно так само відноситься до інших.Мені абсолютно байдуже якої національності є людина.Захід України багатонаціональний і всі мирно співіснують. Але комплекс меншовартості таки е і я легко можу це довести.Поспостерігайте за людьми на вулицях великих міст. Часто натрапите на таку ситуацію:одна людина у другої щось запитуе українською,та відповідае на питання ,але російською.Що зробить перший?-У 80%переходить на російську,хоча знаходяться вони на Україні,його співрозмовник прекрасно розуміе українську і не просить переходити на російську(просто говорити на іншій мовй завше важче ,ніж її розуміти.і я зовсім не осуджую це,навпаки,нехай людина говирить в побуті на тій мовй,на якій її це робити лекше,основне,би один одного розуміли) То чого це є прояв-,чи не нашої меншовартості? Тут була така ж ситуація з польською і треба було ще років з 20 після війни,аби вона трохи перейшла. Так що є ця риса у нашому характері,хоч ти трісни,а вона проявляеться.Вона і не є такою поганою,бо це прояв поваги до інших,але кожне добре є добре лише до певної межі,а коли його занадто-то то вже зле.
Я з Вами згодна частково - є ознаки комплексу меншовартості.Але це результат нищивної політики великодержавного шовінізму...Не забувайте що саме нам було приписано націоналізм і саме нас за нього висилали з Батьківщини. морили голодом. вбиваючи наших дітей, розкуркулювали, забираючи нажите чесною працею сімейне добро.... Ми були змушені затаїтися - це була мімікрія щоб вижити і зберігти найцінніше... Зараз все змінилося - настав час діяти........і ми діємо..
Треба розуміти що в нашій давній культурі головним є мислетворння - все буде - але творимо ми думкою...містичні ми такі - не даремно ж пів Вкраїни - маги.
Це не проблеми з прикладанням зусиль і не повільність - це містична трансформація однієї нації в іншу - в лоні нашої матеріУкраїни народжується нова раса - а це потребує і зусиль і терпіння і очищення - все це час....
21 Мая 2005 11:19 birna сказал(а): Ось бачите,як тільки я сказала,що горда з того,що українка,ви подумали,що я декларую свою вищість,чи заявляю,що ми основніші-ЗОВСІМ НІ. Людина,яка поважае себе і е з собою у злагоді точно так само відноситься до інших.Мені абсолютно байдуже якої національності є людина.Захід України багатонаціональний і всі мирно співіснують. Але комплекс меншовартості таки е і я легко можу це довести.Поспостерігайте за людьми на вулицях великих міст. Часто натрапите на таку ситуацію:одна людина у другої щось запитуе українською,та відповідае на питання ,але російською.Що зробить перший?-У 80%переходить на російську,хоча знаходяться вони на Україні,його співрозмовник прекрасно розуміе українську і не просить переходити на російську(просто говорити на іншій мовй завше важче ,ніж її розуміти.і я зовсім не осуджую це,навпаки,нехай людина говирить в побуті на тій мовй,на якій її це робити лекше,основне,би один одного розуміли) То чого це є прояв-,чи не нашої меншовартості? Тут була така ж ситуація з польською і треба було ще років з 20 після війни,аби вона трохи перейшла. Так що є ця риса у нашому характері,хоч ти трісни,а вона проявляеться.Вона і не є такою поганою,бо це прояв поваги до інших,але кожне добре є добре лише до певної межі,а коли його занадто-то то вже зле. Cообщение полностью
)))Я теж гордий,що я українець!))))І нічого такого не подумав!))))Я просто узагальнив ситуацію в регіонах!А стосовно великих міст-це данина надшвидкій урбанізаціі.Чому і як,і хто винен,ви самі чудово знаєте,мільонний раз повторювати не бачу сенсу.Але,на мою думку,для України меншовартість більшою мірою стосується дещо іншого....
21 Мая 2005 12:27 arslana сказал(а): Я з Вами згодна частково - є ознаки комплексу меншовартості.Але це результат нищивної політики великодержавного шовінізму...Не забувайте що саме нам було приписано націоналізм і саме нас за нього висилали з Батьківщини. морили голодом. вбиваючи наших дітей, розкуркулювали, забираючи нажите чесною працею сімейне добро.... Ми були змушені затаїтися - це була мімікрія щоб вижити і зберігти найцінніше... Зараз все змінилося - настав час діяти........і ми діємо.. Cообщение полностью
)))Саме так!
Вибачте,але мій раціоналізм вимагає чіткого означення слова маг.Я ще в своему житті не бачила жодного,хоча було б дуже цікаво.Значить ми вкладаемо в це поняття якийсь різний зміст.Тому,якщо можна,arslana,поясніть що саме ви розуміете під цим словом.
Брахман, Рахман, жрець, маг........той хто знає, відчуває, бачить, має духовну задачу, розуміє ідеологію і механізм товрення, володіє знанням
От якраз таких у нас мало,я думаю,що по найбільш оптимістичних прогнозах стане чотиризначної цифри для їх підрахунку. я не вірю в містику,так склалися обставини,що я змушена була трохи розбиратися в цьому питанн1.Прочитала 1 Норбенова,і Луїзу Хей,Свіяша,Кастанеду,Річарда Кавендіша і інших,так що висновки мої не є голослівними.Те,що ми називаемо магіею е наукою,можна було б вписати її у фізику,бо це наука про енергію,її передачу,про зв"язки в природуА частину можна віднести до біології,бо всім в1домо,що близько 70% можливостей свого мозку ми майже не використовуемо.От,коли ми працюватимемо над собою,тоді треба буде їх задіювати. А більшістьз тих,хто назива себе магами,чи синонімами того слова зовсім не мають права себе так називати.Вони нагадують дітей,які граються боевою гранатою.Замість того,би працювати над собою- граються з речима,які перед тим зовсім не вивчили ,стараються мати з того економічну вигоду,чи впливати на інших людей,переважно роблячи їм шкодуОт якраз останнього я до цього часу не зрозуміла,може ви поможете:що штовхае людей робити зло іншим,причому зовсім безпідставно?Чи залежить це від психологічних особливостей?Які з представників соціонічних типів можуть в лице посміхатися,а потаемно робити тобі гадості?Чи це зовсім від цього не залежить?
"А більшістьз тих,хто назива себе магами,чи синонімами того слова зовсім не мають права себе так називати.Вони нагадують дітей,які граються боевою гранатою.Замість того,би працювати над собою- граються з речима,які перед тим зовсім не вивчили ,стараються мати з того економічну вигоду,чи впливати на інших людей,переважно роблячи їм шкодуОт якраз останнього я до цього часу не зрозуміла,може ви поможете:що штовхае людей робити зло іншим,причому зовсім безпідставно?Чи залежить це від психологічних особливостей?Які з представників соціонічних типів можуть в лице посміхатися,а потаемно робити тобі гадості?Чи це зовсім від цього не залежить?" Я думаю що ви праві і вони просто не розуміють закони фізики, обміну речовин і енергій , отже того що все повертається, а сила дії є рівною протидії....і це не є ознакою психотипу - а хворобою душі......